İlçemizde, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yılı nedeniyle tören düzenlendi.

İlk tören, ilçemiz merkezindeki Atatürk anıtında gerçekleşti. Burada, Vali Yardımcımız Ahmet Ertürk kaymakamlık, Belediye Başkanımız Altan Erdoğan belediyemiz çelengini anıta sundu.

Akabinde, saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakika saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşımız okundu.

İkinci tören ise Kastamonu Üniversitesi Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulunda düzenlendi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapıldığı törende, 10 Kasım dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilerimize Vali Yardımcımız Ahmet Ertürk, Belediye Başkanımız Altan Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanımız Erdal Aksu tarafından ödülleri verildi.

Programda, “Bir Destandır Atatürk” adlı oratoryosu ile Atatürk şarkılarının dinletisi yapıldı.

Atatürk konulu resim sergisinin açılmasındaki katkılarından dolayı öğrencilerimize de hediyeleri verildi.

Program, 10 Kasım dolayısıyla hazırlanan video gösterisiyle sona erdi.

Henüz hiçbir yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar işaretlenmiştir.