Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde 2016 Yılında yol kontrolünü sağlayan emniyet güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Ömer Şenel’in babası Cemal Şenel’e Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN adına, Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz tarafından “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” verildi.

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdimi için Kastamonu Valiliğinde gerçekleştirilen tören, şehidimizin öz geçmişinin okunmasıyla başladı.

Kastamonu Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz, törende yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin bu millet için çok önemli olduğunu vurguladı.

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN adına kendilerine takdim edeceğim bu Madalya ve Berat, Devletimizin ve Milletimizin kendilerine olan teşekkürlerinin yalnızca elle tutulur nişanesidir.” diyen Vali Karadeniz, konuşmasında şunları kaydetti:

“Memleketimize herkesin bulunduğu noktada yapmış olduğu katkılar, çalışmalar mutlaka değerlidir, ancak bazı katkılar vardır ki onların bedelini ödemek, karşılığını vermek pek kolay değildir, mümkünde değildir zaten. Ancak yapabildiğimiz tek şey geride kalan yakınlarına mümkün olduğunca devlet adına sahip çıkabilmek onlara yalnız olmadığının hissini verebilmektir. Yaptıkları bu fedakarlığında asla ve asla unutulmayacağını devlet övünç madalyasıyla belgelemektir. Bu çerçevede şehit babamıza, şehidimizin madalyasını takdim edeceğiz ben şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, eminim sizlere cennette şefaatçi olacaktır ve sizleri orada bekliyor olacaktır. Sizlere de bol bol sağlık ve sıhhat diliyorum.”

Törene Vali Yardımcıları Ahmet Ertürk, Ünal Kılıçarslan, Vedat Yılmaz, Kerem Süleyman Yüksel, Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkan Vekili Per.Alb.Zafer Öz, ilgili kurum müdürleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi Başkanı Berat SATIOĞLU, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şubesi 2.Başkanı Hüseyin Mahmutoğlu da katıldı. (KASTAMONU VALİLİĞİ)

Henüz hiçbir yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar işaretlenmiştir.