Merhum belediye başkanımız Rıdvan Oyar ile AK Parti eski Abana İlçe Başkanı Ali Oğuz’un 2014 yılı yerel seçim bülteninde Abana kamuoyuna Abana’nın geleceği için “en büyük proje” şeklinde duyurduğu “Sahil Tahkimatı Projesi” için ihale sonucu işi alan firma ile sözleşme aşamasına gelindi.

Abana’mızın geleceği açısından büyük önem taşıyan projenin ihalesi 27.10.2017 tarihinde yapılmıştı. İhale sonucunda firmalardan birinin itirazı üzerine Kamu İhale Kurumu (KİK) gerekli değerlendirmeleri yaparak ihaleyi sonuca bağladı.

Şubat ayı içerisinde 11 tanesi Oylarlar sitesinden Ezine Çayı’na, 9 tanesi de Ezine Çayı’ndan ilçe merkezi istikametine kadar belirli aralıklarda batık mendirek yapım işini alan firma ile sözleşme imzalanacak.

Belediye Başkanımız Altan Erdoğan, yaptığı açıklamada, projenin sözleşme aşamasına gelmesinin heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Projenin kazandırılmasıyla Abana’nın tarihinde tek kalemde alacağı en büyük devlet yatırımı olacağına dikkati çeken Başkanımız, Abana’nın geleceği açısından büyük önem taşıyan projenin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Belediye Başkanımız Altan Erdoğan, “Bu dev projenin ilçemize kazandırılması noktasında büyük destekleri bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan’a, AK Parti Kastamonu Milletvekillerimiz Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir’e, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürümüz Sayın Erol Çıtak’a, Bolu Ulaştırma Bölge Müdürü Erdem Öncebe’ye, projenin yatırım programına alınmasında ve takibinde büyük emek ve destekleri bulunan merhum Belediye Başkanımız Rıdvan Oyar’a, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü ile bir önceki İl Başkanı Halil Uluay’a, projeyi seçim bültenimize alarak her platformda projenin önemine vurgu yapan bir önceki AK Parti Abana İlçe Başkanı Ali Oğuz’a ve ilçe teşkilatına, emeği geçen tüm kurumlarımıza şahsım ve ilçem adına teşekkürlerimi sunuyorum.”diye konuştu.

Henüz hiçbir yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar işaretlenmiştir.