19 Eylül Gaziler Günü

Abana ve Bozkurt'ta 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla iki ilçe sınırındaki 700. Yıl Şehitler Anıtı'nda tören düzenlendi.

İki ilçe kaymakamlığı ve belediye başkanlıkları çelenklerinin anıta sunulmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'mız okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Abana İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Çavuş Mesut Pozan yaptı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programın ardından şehit yakınlarımız ve gazilerimizle sohbet edilerek günün anısına fotoğraf çektirildi.

Törene, Bozkurt Kaymakamı ve Abana Kaymakam Vekili Barbaros Akbulak, Abana Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Akçınar, Abana İlçe Jandarma Komutanı ve Bozkurt İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Aksu, Abana Emniyet Amir Vekili Vecihi Akgül, Bozkurt Emniyet Amir Vekili Hüseyin Güzelaydın, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

19.09.2019