Abana Belediyesinde suya zam yok

Belediyemiz, vatandaşlarımıza hizmet verdiği ücret kalemlerine 2020 yılında zam yapmama kararı aldı.

Bu kapsamda gelirlerin önemli bir kısmını oluşturan su başta olmak üzere, abonelik ücreti, katı atık atık ücreti, ilan ücreti, mezarlık yeri ücreti, iş yeri açma ve izin ücreti, canlı müzik izin belgesi, terminal çıkış ücreti, işgal ücreti, toplu taşıma ruhsat ücreti, güzergah belgesi, ilaçlama ücreti, hafriyat döküm ücreti, inşaat ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi, asansör tescil ücreti, ana hattan su bağlama ücreti, kanalizasyon bağlama ücreti, numarataj ücreti, otopark ücreti, kum çakıl fiyatları, iş makinesi ücretleri, fosseptik çekim ücreti, yangın rapor tanzim ücreti, yol tahrip bedelleri, büfe ve tezgah kullanım bedelleri, imar durumu belgesi, basılı evrak ücret ve eksper bilgi ücreti gibi gelir kaynaklarına herhangi bir ücret artışında bulunulmayarak aynı tarife üzerinden faturalandırma işlemlerine devam edilecek.

Belediye Başkanımız Yunus Akgül, yaptığı açıklamada, vatandaşlarımızın ekonomik durumları göz önüne alınarak belediye ücret gelirlerinde artış yapmayacaklarını ifade etti.

Bazı büyükşehirlerde yaklaşık yüzde 80 oranında ücret zammı yapıldığına dikkati çeken başkanımız, Abana’da ise son 3 yıldır ücret kalemlerinde artış olmadığını vurguladı.

Vatandaşlarımıza verilen hizmetlerin kalitesinin artırılması için de çalışma yaptıklarını belirten başkanımız, “Ekonomik açıdan vatandaşlarımızı belediye olarak dar boğaza sokmamak, bir nebze de olsun rahatlamak üzere böyle bir karar aldık. Hükümetimizden alacağımız destekle bu açığı kapatırız. Hizmetlerimizin kalitesini artırmak için de çalışmalarımız devam ediyor. Aldığımız kararın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

09.12.2019