Abana tarımsal üretimde söz sahibi olma yolunda ilerliyor

İlçemizin ekonomik getirisi yüksek olan ve pazarda yoğun talep gören ürünleri kivi ile kestane balına son dönemde ceviz de eklendi.

Birçok çiftçimiz yerli cevizlerini aşılılarla değiştirerek verimlerini ciddi derecede artırdı.

Belediye Başkanımız Yunus Akgül, beraberinde İl Genel Meclisi Üyemiz Celal Şen ile birlikte ceviz üreticilerimizden biri olan Altıkulaç köyündeki Kemal Gürsoy’a ait ceviz bahçesini ziyaret etti.

15 dönümlük bir arazide yaklaşık 500 adet ceviz ağacı ile 3 ton civarında ürün alan Kemal Gürsoy, ilçemizde yetişen cevizleri pazara sunuyor.

Üretim hakkında Gürsoy’dan bilgi alan Başkanımız, Abana cevizinin bir marka haline gelmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.

İlçemizde tarıma sunduğu katkılardan dolayı da Kemal Gürsoy’a teşekkürlerini ileten Başkanımız, üzerlerine düşen her konuda üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Ziyaretten dolayı duyduğu dile getiren Gürsoy da her geçen yıl üretim kapasitesini artırarak Abana cevizine değer kazandırmaya devam edeceklerini vurguladı.

07.10.2020