Abana’ya 15 milyon liralık altyapı projesi

İlçemiz için büyük önem taşıyan kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı projesine ilişkin sürdürülen hazırlık çalışmaları ihale aşamasına getirildi.

Kastamonu İller Bankası Bölge Müdürlüğü ile Belediyemiz teknik ekipleri tarafından proje için ortak bir çalışma yürütüldü.

Karşılıklı fikir ve bilgi alışverişi ile saha araştırmaları neticesinde hazırlanan, yaklaşık maliyeti ise 15 milyon lira olan proje için ilk kazmanın 2021 yılı Eylül ayında vurulması hedefleniyor.

Projenin Abana için büyük önem taşıdığını ifade eden Belediye Başkanımız Yunus Akgül, “Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerden biri de Abana’nın günümüz koşullarına uygun olmayan altyapı hattının yenilenmesiydi. Bu sözümüzü yerine getirebilmek için konuyu gündemimize aldık ve uzun bir süredir çalışmalarını yürüttüğümüz teknik veriler ışığında projemizi hazırladık. İnşallah, bu yıl içerisinde altyapımızı yenilemek için ilk kazmayı vuracağız. Abana’mıza hayırlı, uğurlu olsun.” değerlendirmesinde bulundu.

05.01.2021