Kamuoyuna duyuru

İlçemiz genelinde şebeke suyuna bağlı olarak sıkıntıların yaşanması, ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye müracaatların artması üzerine belediyemiz tarafından ivedilikle Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ile iletişime geçilmiştir.

İlçemize gelen Halk Sağlığı uzmanları ve Çevre Sağlığı ekipleri gerekli analiz ve incelemelere hızlıca başlamıştır.

Hastaneye başvuruların arttığı ilk andan itibaren ilçemizin içme suyu kaynakları günlük takip altında alınmıştır ve gerekli tüm analizler Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı uzmanları ve Çevre Sağlığı personeli koordinesinde sürdürülmektedir.

Yapılan ilk incelemelerde, şebeke suyunda sondajdan kaynaklanan bir sıkıntı olduğu tespit edilmiş olup halk arasında dolaşan ‘içme suyuna kanalizasyon karıştı.” iddiaları tamamen asılsızdır.

Suların yeniden kullanılabilir hale getirilmesi için klor oranları ilgili uzmanlar tarafından ayarlanmış ve bu şekilde çalışmalara başlanmış olup, belediyemiz tarafından yapılacak İKİNCİ BİR DUYURU’ya kadar halkımızın şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmaması ÖNEMLE DUYURULUR.

11.06.2022