Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'dan ilçemize ziyaret

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ilçemizi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Beraberinde Kastamonu Valimiz Yaşar Karadeniz ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Vakfı yönetim kurulu üyeleriyle ilçemize gelen bakan yardımcımızı Kaymakamımız Tarık Buğra Seyhan, Belediye Başkanımız Yunus Akgül, İlçe Jandarma Komutanımız Erdal Aksu, Emniyet Amir Vekilimiz Baki Aktaş  ve AK Parti Abana İlçe Başkanı Murat Baş karşıladı.

Daha sonra başkanımızı makamında ziyaret eden heyet, görüşmenin ardından ilçemizi gezdi.

Başkanımız, ilçe ziyaretlerinde bakan yardımcımıza sahil projesinden bahsederek, projenin tamamlanmasıyla Abana'nın turizmdeki payını büyük ölçüde artıracağını vurguladı.

İlçe merkezindeki tarihi konağın restore edilmesi için bakan yardımcımızdan destek isteyen başkanımız, "Bu bina bizler için çok önemli. Adeta Abana'nın bir simgesi. Tarihi yapının restore edilerek yeniden ayağa kalkması en büyük isteğimiz. Bizler gerekli çalışmaları başlattık ancak sizlerin de desteğine ihtiyacımız var." dedi.

Bakan yardımcımız da binanın onarımı konusunda üzerine düşen her konuda destek vereceğini vurguladı.

Başkanımız, Beldeğirmeni köyündeki anıt çınar ağacı ve tarihi cami ziyareti ile Evrenye köyü ziyaretlerinde de bakan yardımcımıza eşlik etti.

Ziyaretlerinden dolayı Bakan Yardımcımız Nadir Alpaslan, Kastamonu Valimiz Yaşar Karadeniz, Evrenyeli iş adamı hemşehrimiz Sudi Topal ve değerli misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

24.11.2019
Meteorolojik uyarı