Tarım İl Müdürümüz Fatih Önlem’i Abana’da ağırladık

Kastamonu Tarım İl Müdürü Fatih Önlem, ilçemizi ziyaret etti.

İlk olarak Belediye Başkanımız Yunus Akgül’ü makamında ziyaret eden Önlem, buradaki görüşmenin ardından başkanımızla birlikte Altıkulaç köyümüzdeki ceviz üreticileri İlhami Tığlı ve Kemal Gürsoy’u ziyaret etti.

Abana’daki ceviz üretiminin önemine dikkati çeken Önlem, üreticilerimizin desteklenmesi noktasında kurumlarına düşen her konuda elinden geleni yapacağının sözünü verdi.

Başkanımız da Abana’nın son yıllarda ceviz üretimiyle ön plana çıktığını, kısa bir süre içerisinde Türkiye pazarında ilçemizin ceviziyle söz sahibi olacağını ifade etti ve üreticilerimize her konuda destek verdiklerini, bunu sürdüreceklerini kaydetti.

Ziyaretler kapsamında Bağlık Mahallesinde kivi üretimi yapan Yalçın Erdoğan’a ait kivi bahçesi de gezilerek üretim hakkında bilgi alındı.

09.10.2020