Yeni hastane binasını Abana’ya kazandırıyoruz

İlçemizde sağlık hizmetlerinin merkezi bir noktada ve yeni bir hizmet binasında verilmesi amacıyla başlatılan çalışmalarla ilgili süreç hızlı bir şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda ilçemize gelen Devlet Su İşleri Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu, Kastamonu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yalçın Uyanık ve beraberindeki teknik heyet, Belediye Başkanımız Yunus Akgül ve AK Parti Abana İlçe Başkanı Murat Baş ile hastane binasının yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından Ezine Çayındaki sulak alanın korunarak dere kenarına tahkimat yapılmasına ilişkin görüş birliğine varıldı, tahkimat çalışmalarının ise bayramdan hemen sonra başlanılmasına karar verildi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından hastanenin yapım ihalesine geçilecek ve söz verdiğimiz gibi Abana yeni hastane binasına kavuşacak.

05.05.2021